Najmanje četiri osobe su poginule, a 43 su povrijeđene u ponedjeljak u ruskom raketnom napadu na grad Krivij Rih u Dnjepropetrovskoj oblasti na jugoistoku Ukrajine.             Foto: Reuters

Najmanje četiri osobe su poginule, a 43 su povrijeđene u ponedjeljak u ruskom raketnom napadu na grad Krivij Rih u Dnjepropetrovskoj oblasti na jugoistoku Ukrajine.

Oleksij Kuleba, zamjenik šefa ureda ukrajinskog predsjednika, rekao je na Telegramu da su dvije rakete pogodile centar grada Krivij Riha, pri čemu su četiri osobe poginule, a 43 su povrijeđene.

On je rekao da su iz ruševina izvučena tijela žene i njenog 10-godišnjeg djeteta.

Ured glavnog državnog tužioca Ukrajine saopštio je ranije da je desetine osoba povrijeđeno u raketnom napadu u kojem su oštećene višespratnica i obrazovna ustanova.

“Prema istrazi, ruska vojska je 31. jula 2023. godine izvršila raketni napad na grad Krivij Rih. Neprijateljske rakete pogodile su višespratnicu i obrazovnu ustanovu. Prema preliminarnim podacima, dvije osobe su poginule, a 25 je povrijeđeno”, navodi se u saopštenju.

Među žrtvama raketnog napada je i četvoro djece, navodi se u saopštenju i dodaje da su akcije potrage i spašavanja u toku i da se utvrđuje tačan broj žrtava.

Ruski zvaničnici još nisu komentarisali napade.

TRT Balkan / agencije