Hezbollah ispalio desetine raketa na izraelsku bazu na Golanskoj visoravni

Hezbollah ispalio desetine raketa na izraelsku bazu na Golanskoj visoravni

Oko 30 raketa je lansirano prema Golanskoj visoravni, objavio je Radio izraelske vojske.
Nema izvještaja o povrijeđenim niti pričinjenoj šteti.            Foto: AA

Libanska grupa Hezbollah saopštila je u ponedeljak da je ispalila desetine raketa Katjuša na bazu izraelske vojske na okupiranoj Golanskoj visoravni.

„Rakete su ispaljene na štab divizije Golan u bazi Nafah“, saopštila je grupa.

Radio izraelske vojske objavio je da je oko 30 raketa lansirano prema Golanskoj visoravni, a izraelske snage su napale izvore vatre.

Izraelska vojska je kasno u nedjelju saopštila da je presrela bespilotnu letjelicu (UAV) koja je dolazila prema Izraelu sa istoka.

Nema izvještaja o povrijeđenim niti pričinjenoj šteti.

Libanska zvanična novinska agencija objavila je da su tri civila povrijeđena kasno u nedjelju u izraelskom vazdušnom napadu u kojem je gađana fabrika u Baalbeku.

Izraelska vojska je saopštila da je tokom noći izvela vazdušne napade pogađajući ciljeve Hezbollaha u južnom Libanu i duboko unutar zemlje, gađajući vojnu bazu Hezbollaha u oblasti Sfiri.

Napetosti su eskalirale duž libanske granice s Izraelom usred razmjene prekograničnih napada između Hezbollaha i izraelskih snaga dok je Tel Aviv nastavio sa svojom smrtonosnom ofanzivom na Pojas Gaze, u kojoj je od oktobra prošle godine, nakon napada Hamasa, ubijeno više od 34.600 ljudi.

TRT Balkan / agencije