U blizini stanice okupila se grupa propalestinskih demonstranata koja je izrazila nezadovoljstvo zbog dolaska Steinmmeiera, a u kontekstu podrške koju njegova država daje Izraelu koji nastavlja sa napadima na civile u Pojasu Gaze.                Foto: AA

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier, koji boravi u posjeti Turkiye, izviždan je od grupe propalestinskih demonstranta u Istanbulu zbog politike njegove države kojom podržava Izrael.

Steinmeier je tokom boravka u Istanbulu, u pratnji istanbulskog gradonačelnika Ekrema Imamoglua, posjetio željezničku stanicu Sirkeci, simbolično kao mjesto odakle su 1961. godine prvi radnici iz Turkiye krenuli u Njemačku.

U blizini stanice okupila se grupa propalestinskih demonstranata koja je izrazila nezadovoljstvo zbog dolaska Steinmmeiera, a u kontekstu podrške koju njegova država daje Izraelu koji nastavlja sa napadima na civile u Pojasu Gaze.

Grupa je uzvikivala slogane: "Ubice njemačka, bježi iz Turkiye" i "Njemačka je ubica i krivac za genocid".

Prva stanica njemačkog predsjednika Steinmeiera u njegovoj trodnevnoj posjeti Turkiye je Istanbul.

Steinmeier će održati sastanke u Istanbulu, Gaziantepu i Ankari tokom svoje posjete Turkiye u povodu 100. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa dviju zemalja.

TRT Balkan / agencije