Erdogan je rekao da su sve terorističke grupe, uključujući PKK, FETO, DAESH i DHKP-C, "neprijatelji" turskog naroda.           Foto: AA

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izrazio je u srijedu odlučnost da u budućnosti eliminiše prijetnju terorizma ne samo u svojoj zemlji već i u cijelom regionu.

"Odlučni smo pokazati da terorizmu nema mjesta u budućnosti Turkiye i regiona. Nedavnim izborima ova odlučnost je dodatno ojačana", rekao je Erdogan obraćajući se na iftaru sa sigurnosnim zvaničnicima u glavnom gradu Ankari.

Erdogan je rekao da su sve terorističke grupe, uključujući PKK, FETO, DAESH i DHKP-C, "neprijatelji" turskog naroda.     Foto: AA

Također je naglasio da terorizam nije političko pitanje i da ga treba tretirati drugačije.

Erdogan je rekao da su sve terorističke grupe, uključujući PKK, FETO, DAESH i DHKP-C, "neprijatelji" turskog naroda.

U svojoj skoro 40-godišnjoj terorističkoj kampanji protiv Turkiye, PKK, koju su SAD, EU i Turkiye označile kao terorističku grupu, odgovorna je za smrt više od 40.000 ljudi, uključujući žene, djecu i novorođenčad.

Teroristička organizacija Fetulahci (FETO), koju predvodi Fetullah Gulen, nastanjen u Sjedinjenim Američkim Državama a čije je izručenje formalno tražila Ankara, odgovorna je za krvavi pokušaj puča u Turkiye u noći 15. jula 2016. godine u kojem je ubijena 251 osoba, a ranjeno 2.200.

TRT Balkan / agencije