Vučić je izjavio da je sa Schmidtom razgovarao o aktuelnim dešavanjima, eurointegracionim i razvojnim procesima u regiji.     Foto: AA

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt oglasio se nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ured visokog predstavnika (OHR) na društvenoj mreži X objavio je saopćenje povodom sastanka.

"Dobar i otvoren razgovor s predsjednikom Vučićem. Razgovarali smo o svim aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini, s akcentom na RS. Cijenim konstantnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH predsjednika Vučića", kazao je Schmidt.

Vučić je izjavio da je sa Schmidtom razgovarao o aktuelnim dešavanjima, eurointegracionim i razvojnim procesima u regiji.

"Naglasio sam da se Srbija snažno zalaže za dobrosusjedske odnose, saradnju i stabilnost, kao i poštovanje međunarodnog javnog prava, koji su neophodni preduslov za svaki dalji ekonomski i društveni napredak", objavio je Vučić na Instagramu i dodao:

"Ponovio sam našu nedvosmislenu podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu, kojim se ujedno poštuju i teritorijalni integriteti BiH i Republike Srpske u okviru BiH. Sve suprotno tome Srbija neće podržati", rekao je Vučić.

TRT Balkan / agencije