Tribina je organizovana u saradnji sa Fondacijom za istraživanje istorije islamske nauke Fuat Sezgin i turskim Univerzitetom Kırıkkale.    Foto: AA

Na kosovskom univerzitetu “Universum International College” održana je tribina "Istorija nauke u islamu: prof. dr Fuat Sezgin“.

Tribina je organizovana u saradnji sa Fondacijom za istraživanje istorije islamske nauke Fuat Sezgin i turskim Univerzitetom Kırıkkale.

U panelu su učestovali Necmeddin Bilal Erdogan član Upravnog odbora Fondacije za istraživanje istorije islamske nauke Fuat Sezgin, Mecit Cetinkaya predsednik Upravnog odbora fondacije i prof. dr Ersan Aslan rektor Univerziteta Kırıkkale.

“Universum International College” je u okviru ovog događaja dodelio nagradu "Globalno liderstvo“ Necmeddinu Bilalu Erdoganu, koji je sin turskog predsednika Recepa Tayyipa Erdogana.

"Ovde se srećemo sa našim sunarodnicima, našim dragim prijateljima. Nisam dugo bio na ovim prostorima. Iskreno govoreći, i predsednik naše fondacije i naš direktor žele da razvijaju saradnju sa ovdašnjim institucijama, sa našom braćom i sestrama koji su studirali na univerzitetu u Turkiye i nastavljaju svoje živote ovde. Nadam se da su danas u Prizrenu, nadam se da su deo naše geografije srca, sa kojima se osećamo veoma bliski, kojima dolazimo. Veoma sam srećan što sam na Kosovu, gde se uvek osećamo kao kod kuće. Želeo bih da se zahvalim svim institucijama i organizacijama koje su nas pozvale i ugostile”, izjavio je Bilal Erdoğan.

Pored toga, Universum koledž je potpisao memorandum o razumevanju sa Univerzitetom Kırıkkale i sa Fondacijom za istraživanje istorije islamske nauke Fuat Sezgin.

Događaju su prisustvovali i ambasador Turkiye na Kosovu Sabri Tunc Angili, predstavnici turskih institucija i organizacija na Kosovu, akademici, studenti i drugi gosti.

TRT Balkan / agencije