Reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekuje Finsku.   Foto: AA

Večeras su na rasporedu utakmice četvrtog kola Lige nacija. Bosna i Hercegovina, koja se takmiči u B diviziji, u Zenici dočekuje Reprezentaciju Finske, dok će Crna Gora na gostovanje u Rumuniju.

Utakmica s Finskom je od izuzetne važnosti za izabranike Ivayla Peteva. Pobjedom bi bio prekinut sada već crni niz s Finskom, s kojom će se Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras sastati čak čevrti put, samo pod vodstvom Ivayla Peteva. U dosadašnja tri meča, Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije zabilježila pobjedu.

Posljednji duel između ove dvije selekcije na Bilinom polju Finska je riješila u svoju korist, sa 1:3, te tako "Zmajeve" izbacila iz borbe za baraž za Svjetsko prvenstvo.

Pobjedom bi Reprezentacija Bosne i Hercegovine praktično osigurala prvo mjesto u grupi te tako izborila baraž za Euro 2024. Bosna i Hercegovina je šansu da kroz baraž ode na Evropsko prvenstvo već imala nakon osvajanja grupe 2018, ali je u prvom meču na penale bolja bila Sj. Irska.

Nakon utakmice s Finskom, završava se junski raspored utakmica. U septembru će gostovati u Rumuniji i dočekati Crnu Goru.

Jedna pobjeda, poraz i remi - učinak je Reprezentacije Crne Gore u prva tri kola. Priliku za novu pobjedu imat će večeras na gostovanju u Rumuniji.

Kada je riječ o drugim reprezentacijama regiona, ističe se pobjeda Hrvatske u gostima protiv favorizovane Francuske, rezultatom 1:0. Hrvatska, koja se takmiči u A diviziji Lige nacija, nakon četiri kola se nalazi na drugom mjestu grupe, s dva boda manje od Danske.

Slovenija i Srbija su u zadnjem kolu junskog programa odigrali neriješeno, 2:2. Srbija se nalazi na drugom mjestu grupa, s 3 boda manje od Norveške, dok se Slovenija sa samo 2 osvojena boda nalazi na posljednjem mjestu grupe.

Reprezentacija Sjeverne Makedonije koja se takmiči u C ligi rezultatom 4:0 pobijedila je Gibraltar i nalazi se na drugom mjestu sa 7 osvojenih bodova, tri manje od prvoplasirane Gruzije.

TRT Balkan